Ázia v pohodlí domova


 Čínske rezance na môj spôsob 

Tento recept mám veľmi rada a je jednoduchý a rýchly. 

Na prípravu potrebujeme: 

  • čínske rezance
  • sójovú omáčku (ja som použila aj svetlú aj tmavú) 
  • kuracie prsia 
  • koreniny podľa chuti ( ja som použila kari, chilli vločky a grilovacie korenie na mäso)
  • kel
  • mrkvu/ poprípade inú zeleninu podľa chuti
  • vodu na podliatie
  • čierne korenie
  • soľ
Postup: 

  1. Rezance uvaríme podľa návodu na obale
  2. Mäso si nakrájame na dlhšie tenké pásiky
  3. Kel som si nakrájala ako kapustu a mrkvu som nastrúhala na tenké plátky
  4. Na rozpálenej panvici s olejom si opražíme mäso
  5. Keď sa mäso stiahne, okoreníme ho a pridáme sójovú omáčku (podľa chuti alebo farby (ja som pridávala postupne počas celej doby))
  6. Pridáme zeleninu, do ktorej tiež pridáme sójovú omáčku a kari korenie 
  7. Všetko dôkladne premiešame 
  8. Pridáme rezance
  9. Keď sa zelenina a rezance opečú, máme hotovo 
Prajem dobrú chuť <3
 

Komentáre